У Києві відбувся концерт Національного балету Грузії «Сухішвілі»

Національний балет Грузії «Сухішвілі» виступив з концертом у Національному палаці «Україна» в Києві 10 березня.

Завдяки старанням родини Сухішвілі мистецтво національного танцю Грузії стало активно розвиватися і завойовувати популярність. Грузинська культура танцю отримала світове визнання, а молоді люди стали партнерами не лише на сцені, але і в житті, їх справу продовжили діти, а тепер і онуки.

На концерті в Києві хітом програми став український гопак – глядачі безперервно аплодували протягом усього номера, після закінчення якого зал плескав стоячи, а діти закидали артистів квітами.

1

2

Династія Сухішвілі керує колективом ансамблю протягом трьох поколінь: I покоління (1945-1985 рр.) – Ніно Рамішвілі та Іліко Сухішвілі, II покоління (1985-2000 рр.) – Тенгіз і Інга Сухішвілі (діти), III покоління (з 2000 року) – Ніно і Іліко Сухішвілі (онуки). На самому початку балет складався всього з 35 осіб. Перший виїзд за кордон був у 1948 році. Тоді ансамбль вперше побував на гастролях у Європі, а після – в Австралії та Америці, де виступи «Сухішвілі» були визнані «кращим шоу на Бродвеї».

3

«Сухішвілі» став першим ансамблем народного танцю, який виступив на сцені La Scala в Мілані в 1967 році. Тоді завіса піднімався 14 разів – рекорд знаменитого тенора Енріко Карузо (11 разів) був побитий, а газети, захлинаючись словами, писали: «Грузинські артисти балету – сама досконалість!», «Союз чоловічої бравади і жіночої граціозності», «Їх танець кидає виклик законам гравітації».

4

5

Слава колективу ставала справді світовою. «Восьме диво світу» – саме так охрестила ансамбль «Сухішвілі» міжнародна преса.

6

7

Сьогодні ансамбль складається з 500 танцюристів і власного оркестру. За всю свою історію колектив побував в більш ніж у 250 турне, об’їздив 5 континентів, 88 країн, провів 12 300 концертів, а глядачами вистав трупи стало більше 7 мільйонів осіб.

8

11

9

DSC_1781

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.