ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

ЄС, як і було вирішено минулого тижня, офіційно продовжив економічні санкції проти Росії на шість місяців.Санкції

Минулого четверга лідери ЄС під час саміту в Брюсселі домовилися продовжити санкції через роль РФ у дестабілізації України.

Санкції націлені на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори російської економіки, а також стосуються товарів подвійного призначення, які можуть застосовуватися як у цивільній, так і військовій сферах.

“Оцінивши виконання Мінських угод під час зустрічі Європейської ради 15 грудня, голови держав і урядів ЄС відкрили шлях для поновлення санкцій ще на шість місяців, до 31 липня 2017 року”, – сказано в офіційному повідомлення Європейської ради.

Санкції, зокрема, обмежують доступ до ринку ЄС найбільшим російським державним компаніям, у тому числі в енергетичному і оборонному секторах. Вони також забороняють країнами ЄС купувати чи продавати зброю Росії, а ще обмежують доступ РФ до новітніх технологій, які можна потенційно використати в галузі нафтодобування.

Під санкції також потрапили 152 людини, яким скасували візи або заморозили активи в ЄС. Декотрі з них – наближені до президента Володимира Путіна.

Вперше ЄС запровадив санкції в липні 2014 року у відповідь на агресію РФ в Україні. У вересні того ж року їх посилили.

У 2015-му Європейська рада прив’язала дію санкцій до виконання Мінських угод. Через те, що ці угоди не виконуються досі, ЄС послідовно продовжує санкції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.