Бойовики не реагують на спроби СЦКК ввести “режим тиші” і продовжують інтенсивні обстріли Авдіївки

Бойовики не реагують на спроби СЦКК ввести “режим тиші” і продовжують інтенсивні обстріли Авдіївки. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на слова керівника української сторони Спільного центру контролю і координації (СЦКК) Анатолія Петренка.

“Ситуація 2 день поспіль залишається складною. Найбільш складною є Авдіївська промзона”, – заявив Петренко.

Згідно з повідомленням, бойовики обстрілюють Авдіївку з великокаліберної артилерії, танків та мінометів. За словами Петренка, всього вже випущено 757 боєприпасів на цій ділянці.

“СЦКК здійснив 44 спроби ввести режим тиші станом на 21:15, але з боку НЗФ цей режим не дотримується”, – говорить Петренко.

Також він зазначив, що станом на 19:20 понеділка було повністю припинено електропостачання Авдіївки, повністю знеструмлене місто, Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) перейшов на автономне живлення, зупинена робота Донецької фільтрувальної станції.

Нагадаємо, раніше глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що через обстріли Авдіївка залишилася без води, світла і тепла.

Як відомо, вранці 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше штурм з метою відтіснити українські підрозділи.

Всього за минулу добу, за даними Міноборони, у зоні АТО загинули п’ятеро бійців АТО, ще про дві смерті повідомлялося сьогодні вранці. Станом на 18:00 прес-центр штабу АТО повідомив про загибель трьох бійців, 20 осіб сьогодні отримали поранення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.