Київ обмінявся із бойовиками списками полонених – ОБСЄ

Тристороння контактна група на засіданні в середу в Мінську домовилася про обмін списками полонених.

Про це заявив спеціальний представник чинного голови ОБСЄ у тристоронній контактній групі Мартін Сайдік.

“У гуманітарній сфері важливим позитивним моментом є обмін поіменними списками полонених. Наразі списки верифікуються сторонами”, – сказав він.

Також Сайдік повідомив, що контактна група обговорила механізм, який передбачає можливість для полонених залишитися на контрольованій урядом території після звільнення.

“Йшлося також про осіб, які після звільнення хотіли б залишитися на територіях, підконтрольних уряду України. Це означає, що необхідно знайти механізм, який допоміг би забезпечити наміри за допомогою участі третьої сторони або інституції”, – сказав він.

Сайдік також зазначив, що така інституція повинна бути уповноважена на повернення документів та особистих речей цих осіб.

Водночас він розповів, що ТКГ прийняла заяву, в якій закликає до повного припинення вогню в районі Авдіївки.

“Контактна група закликає в районі, обмеженому Донецьким аеропортом, Авдіївки та Ясинуватої, а також по всій лінії зіткнення, до суворого додержання повного і всеосяжного режиму припинення вогню. До 5 лютого цього року відвести озброєння, що підпадає під дію Мінських угод, на визначену ними відстань до відповідної лінії в місця їх зберігання”, – сказав він.

Як відомо, 26 січня представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста відвідали в “ДНР” місце, де утримують українських військовослужбовців, що потрапили в заручники.

Раніше представники Червоного Хреста повідомляли, що бойовики не допускають їх до полоненихукраїнських військових

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.