На ”Євробачення” продано вже майже 15 тис. квитків, більше половини з яких купили українці – Кириленко

На сьогодні вже продано 14 тис. 951 квиток на міжнародний пісенний конкурс ”Євробачення”, що відбудеться у травні в Києві.

Про це під час Години запитань до уряду в парламенті повідомив віце-прем`єр-міністр України В’ячеслав Кириленко.

Він нагадав, що 14 лютого розпочався офіційний продаж квитків на пісенний конкурс. Перший квиток, зауважив Кириленко, придбала переможниця ”Євробачення-2004”, українська співачка Руслана.

”Станом на 09.30 сьогоднішнього дня продано 14 тис. 951 квиток для 52 країн світу, не тільки Європи”, – сказав він.

Кириленко зауважив, що 52% квитків придбали українці, а 48% – іноземці.
”Ми очікуємо прибуття значної кількості іноземних гостей. Уже зараз велика кількість квитків придбана у Великій Британії, в Німеччині, в Росії, до речі, й в інших країнах Європи, головним чином”, – сказав віце-прем`єр.

Він також зазначив, що органи влади значну увагу приділяють питанням розташування та перебування фанатів ”Євробачення”, а також заходам безпеки.

Нагадаємо, 62-й міжнародний пісенний конкурс ”Євробачення-2017” навесні прийматиме столиця України. У конкурсі братимуть участь 43 країни. Це рекордна кількість, яка за всю історію Євробачення повторювалася лише двічі, – у 2008 і 2011 роках. Головною ареною стане Міжнародний виставковий центр. Півфінали ”Євробачення-2017” у Києві відбудуться 9 та 11 травня, фінал – 13 травня.

На проведення пісенного конкурсу уряд виділив з держбюджету 455 млн грн, а Київ – 200 млн грн.

Влада Києва очікує, що місцевий бізнес у 2017 році зможе заробити близько 20 млн євро за два тижні проведення «Євробачення» завдяки великому потоку туристів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.