Європарламент може накласти вето на угоду щодо Brexit

Це станеться, якщо не буде збережено право європейців на життя і поїздки до Великої Британії.

Європейський парламент накладе вето на угоду про вихід Великої Британії з ЄС, якщо воно не збереже за європейцями право на життя і поїздки до Великої Британії, якими вони володіли до старту процедури Brexit. Про це у вівторок, 29 березня, пише британська газета Guardian.

“Голова переговорної групи ЄС щодо Brexit Мішель Барньє і члени парламенту стурбовані інформацією про те, що британський уряд хоче, щоб 29 березня – день, коли він офіційно повідомить ЄС про намір покинути союз – став датою припинення вільного переміщення людей”, – пише видання.

Це питання Барнье і європейські парламентарії обговорювали в ніч на вівторок.

За даними газети, п’ятисторінкова резолюція, що прояснює позицію Європейського парламенту, яку винесуть на голосування 5 квітня, була складена з метою виключити можливість обмеження прав європейців, які збираються відвідати Британію в найближчі два роки.

Раніше, як зазначає Guardian, з’явилася інформація про те, що уряд Британії вважає, що після 29 березня права тих, прибувають до Британії з паспортом ЄС, зміняться. Проте, представники британського уряду офіційно заявляють, що це питання поки ще є предметом обговорень.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вечором у вівторок, 28 березня, підписала лист, яким офіційно запустила процедуру виходу своєї країни з Євросоюзу.