У Криму суд заочно взяв під варту Мустафу Джемілєва – адвокат

У Київському районному суді Сімферополя в середу 20 січня заочно обрали стосовно народного депутата України Мустафи Джемілєва запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Про це ввечері в середу 20 січня повідомив адвокат Джеміль Темиш на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, слідчий і прокурор, обґрунтовуючи своє клопотання, говорили про те, що стосовно Мустафи Джемілєва порушено кримінальну справу за трьома статтями Кримінального кодексу Росії, а також про те, що він “ховається від слідства і суду, може чинити тиск на свідків , знищити докази, є громадянином іншої держави, не має постійного місця проживання на території Криму “.

Суд задовольнив клопотання слідчого і заочно обрав стосовно Джемілєва запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Адвокат нагадав, що в даний час Мустафа Джемілєв оголошений в Росії у федеральний розшук.

У включеному Криму Мустафу Джемілєва звинувачують у незаконному перетині кордону, незаконному зберіганні зброї та боєприпасів.
Сам Мустафа Джемілєв поки не коментував інформацію про рішення суду в Сімферополі.

Раніше народному депутату України, лідеру кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва пред’явили заборону на в’їзд на анексовані Росією півострів в травні 2014 року.

Крим анексований Росією на початку року 2014.

Нагадаємо, Київський районний суд Сімферополя постановою від 6 жовтня заочно заарештував голову Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Рефата Чубарова.

Джерело: Крим.реалії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.