Суд відхилив клопотання захисту Януковича про відкладення підготовчого засідання у справі про держзраду

Оболонський районний суд Києва відхилив клопотання захисту Януковича про відкладення підготовчого засідання у справі про держзраду.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

“Суд, порадившись на місці, ухвалив у задоволенні клопотання захисника про відкладення підготовчого судового засідання відмовити, оскільки КПК України не допускає спорів про підсудність”, – сказав суддя Дев’ятко.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що подав відповідне клопотання через “втручання в автоматизований розподіл справи і тиску на суд”.

“Захист звернувся в Апеляційний суд Києва з проханням визначити та змінити підсудність розгляду даної справи. Відповідну заяву про зміну підсудності було подано на ім’я Апеляційного суду та на ім’я голови Оболонського райсуду Києва… Я звертаюся до шановного суду з клопотанням, прошу його розглянути, задовольняти”, – сказав адвокат.

Нагадаємо, 14 березня Військова прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно Януковича. За даними ГПУ, його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (“Пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України”) і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (“Пособництво у веденні агресивної війни”) КК України.