Суд заарештував ще двох екс-начальників податкових інспекцій часів Януковича

Одному з колишніх посадовців обрано запобіжний захід з можливістю внесення 5 млн грн застави, другому – 2 млн грн.

Апеляційний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для двох екс-керівників районних податкових інспекцій. Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

“22 червня 2017 року Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційні скарги Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу ще двом керівникам районних державних податкових інспекцій Головного управління Міністерства доходів і зборів в Києві часів Януковича і екс-міністра Клименка”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що одному з підозрюваних екс-податківців обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 5 млн грн, другому – утримання під вартою з альтернативою застави в 2 млн грн.

Як повідомлялося, колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки екс-президента України Віктора Януковича і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, організували і забезпечили незаконну діяльність так званих “податкових майданчиків”, які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного і контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки.

Підозрюваних затримали в рамках антикорупційної спецоперації 24 травня. Тоді 2,3 тис. правоохоронців провели 454 обшуки в 15 областях і затримали 23 діючих і колишніх керівників податкової служби. Для обрання запобіжного заходу їх доставляли в Київ вертольотами.