Кримінальна злочинність в Україні зменшилася на 15% – Луценко

За п’ять місяців цього року кількість кримінальних правопорушень зменшилася на 15%.

Про це на брифінгу заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

“На початок 2017 року криміногенна ситуація в державі була складною, але перші 4 місяці приносять позитивний результат”,- сказав Луценко.

За його словами, “за 5 місяців кількість облікованих кримінальних правопорушень зменшилася по державі на 15%”.

“На 17% знизився рівень кримінальних правопорушень на 10 тис. населення. Звертаю увагу, що очевидним є великий розмір у Києві (злочинності – ред.),.. але не зрозуміло, чому в Черкаській області він знаходиться на такому високому рівні. Черкаси, Чернігів – явно вище середнього рівня по Україні і явно далекі від багатих помешкань”, – зазначив Луценко.

Також за його словами, кількість особливо тяжких злочинів зменшилася на 17%, а тяжких – на 10%, при цьому їх достатньо багато в Київській і Житомирській областях.

“На четверо зменшилася кількість злочинів проти життя і здоров’я, в тому числі умисних вбивст і нанесення тяжких тілесних ушкоджень”, – уточнив Генпрокурор.

З його слів, на 40 тис. менше зареєстровано кримінальних правопорушень проти власності – три четверті становлять крадіжки.

На 18% зменшилася кількість розбоїв і порушень ПДД, на 30% грабежів, на третину зменшилася кількість угонів автомобілів. Він нагадав, що у 2015 -2016 роках фіксувався значний ріст рівня злочинності в Україні.