ГПУ зупинила роботу приналежній компанії Фірташа, яка постачала сировину в окупований Крим

У п’ятницю, 23 червня, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в Житомирській області правоохоронці арештували компанію Дмитра Фірташа, яка постачала стратегічно важливу сировину в окупований Крим.

Про це повідомляє «Еспресо.TV».

За словами генпрокурора, мова йдете про ТОВ “Валки-Ільменіт”, яке знаходиться в селищі Іршанськ Володарсько-Волинського району Житомирської області.

“Це єдиний кар’єр, який постачає сировину в окупований Крим для підприємства “Кримський титан”, – уточнив Луценко.

Він також зауважив, що дозвіл на видобуток руди на цьому підприємстві “зупинено”.

“Державна геологічна служба зупинила видобуток у цьому ТОВ”, – наголосив очільник ГПУ.

Луценко поскаржився на роботу прокурора Житомирської області Любомира Війтовича.

“Передайте вітання Фірташу або його посланцям, які з Вами, очевидно, системно працюють! Я не розумію цього! Якої холери Ви поставляєте стратегічну сировину в окупований Крим”, – обурився генпрокурор через неорганізованість Війтовича.

У свою чергу, Війтович спробував розповісти про оскарження рішення щодо виділення 95 га для видобутку ільменіту.

“В 2016 році у зв’язку з виділенням додаткових земель, 95 гектарів, нами було заявлено позов. І ми чудово розуміємо і знаємо, що там знаходиться ільменіт. І за результатами розгляду позову рішення першої інстанції було прийняте на нашу користь. Але не зважаючи на це, з незрозуміло яких причин обласна рада оскаржує наше рішення про те, що ми повернули у власність 95 гектарів”, – пояснив прокурор Житомирської області.

Нагадаємо, 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про спрямування до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепів Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгена Дейдея та Борислава Розенблата. Згодом у ГПУ також повідомили про відповідне подання на нардепа Максима Полякова.