В Україні з 1 липня складатимуть іспити з водіння за новими екзаменаційними питаннями з ПДР

З 1 липня в Україні вводяться нові екзаменаційні тести з правил дорожнього руху.

Як розповіли в прес-службі Головного сервісного центру МВС, відтепер перевірити свою підготовку до іспиту можна в будь-який час онлайн на сайті hsc.gov.ua.

Тест триватиме 20 хвилин і складається з 20 питань, що обираються системою випадково. Тест обов’язково містить питання за 4 тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 питання з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги.

«Питання згрупували відповідно до категорій водійського посвідчення. Водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусів або вантажівок. Тести орієнтовані на те, щоб людина вивчила правила дорожнього руху і могла з легкістю відповісти на них», – розповіли у відомстві.

Над розробкою нових питань працювала експертна група, до складу якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного спрямування та співробітники Головного сервісного центру МВС. Загалом було сформовано та опрацьовано більше 2000 питань, що з часом будуть оновлюватися.

У відомстві також розповіли,  що до кінця 2017 року планується впровадити посилений контроль над процесом складання іспитів – фото- і відеофіксацію.

Громадяни зможуть відкрито переглядати тести та  перевіряти свої знання на сайті Головного сервісного центру МВС в онлайн-режимі.

Повідомляється також, що вартість складання теоретичного та практичного іспитів становить 26 гривень, а бланк посвідчення водія  — 201 грн.