Олімпік переміг на виїзді Зорю

Після поразки від ПАОКа в кваліфікації Ліги Європи «Олімпік» був змушений переключатися на рідний чемпіонат. Донеччан чекала зустріч з бронзовим призером минулого сезону луганською «Зорею».

Гра закінчилась з рахунком 2:0 на користь донецького клубу.

З перших хвилин обидві команди почали досить активно. «Олімпік» більше володів м’ячем, а луганчани намагалися грати другим номером. Одна з контратак господарів завершилася прострілом Гордієнко з лівого флангу в центр штрафного, де Любенович залишився без опіки, але пробив вище воріт.

У луганчан здорово виглядав форвард Юрі, який раз по раз намагався нав’язати боротьбу центрбекам донеччан, але ті не дозволяли бразильцеві обіграти себе. А у «олімпійців» активно йшов вперед Моха, марокканця навіть вдалося пару раз нанести удари, але Лунін був на місці.

Обидві команди грали досить жорстко, змушуючи арбітра регулярно діставати картки. А ось реалізувати стандартні положення не виходило, захисники на «другому поверсі» діяли бездоганно.

На перерву обидві команди пішли, так і не порадувавши уболівальників голами. А ось після перерви швидкість трохи збільшилася, завдяки чому стали з’являтися небезпечні ситуації.

Свій момент мав Станіслав Біленький, він відтіснив Гордієнко і пробив з близької відстані – точно в Луніна. У відповідь «Зоря» створила відразу ряд моментів: небезпечно пробивав Кабан, Пауліньо ледь не потрапив в кут після знижки Юрі, а потім головою не влучив у ворота після кутового.

Здавалося, що «Зоря» прибрала ініціативу в свої руки і почала тиснути, але «Олімпік» зміг витримати цей тиск і гідно відповів. Контратака донеччан закінчилася проходом Мохі по своєму флангу, передачею на Біленького, який прийнявши м’яч, пробив у протихід Луніну – 0:1.

Природно, «Зоря» кинулася відіграватися, але «Олімпік» гідно оборонявся і практично нічого не дозволяв супернику. Мав свій момент Пауліньо, бразилець вийшов на удар, але пробив значно вище.

«Зорі» так і не вистачило сил на кінцівку, навіть штурм луганчани не влаштували. А ось «Олімпіку» вдалися заключні хвилини матчу сповна. Гості намагалися раз по раз тікати в контратаку, і одна з них спрацювала. Моха підхопив м’яч в центрі поля, пройшов захисника і втік на побачення з Луніним – точний удар повз воротаря, 0:2!

У підсумку, «Олімпік», витративши стільки сил в середині тижня, здобув найважливішу перемогу в Запоріжжі. Статусну перемогу, над бронзовим призером!

У цьому сезоні «Зоря» ще не перемагала (дві поразки і дві нічиї). Нагадаємо, “Зоря” – один з представників України в Лізі Європи, вона почне боротьбу відразу з групового раунду.

ФК «Зоря» (Луганськ) – ФК «Олімпік» (Донецьк) – 0:1 (0:0)

Голи: Біленький (69), Моха, 86

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

«Зоря»: Лунін, Опанасенко, Сваток, Чечер, Гордієнко, Харатін (Кочергін, 46), Гречишкін, Калитвинцев, Любенович (Кабан, 57), Пауліньо (Бабенко, 81), Юрі.

Запасні: А. Шевченко, Каменюка, Сілас, Чечер.

Головний тренер: Юрій Вернидуб

«Олімпік»: Кичак, Лук’янчук (Лухтанов, 74), Кравченко, Еммерсон, Шестаков, Шабанов, Цимбалюк, Гуті (Мигунов, 59), Сондей, Моха, Біленький (Міхальов, 82).

Запасні: Махарадзе, Богданов, Хомутов.

Головний тренер: Роман Санжар

Попередження: Гречишкін (25) – Еммерсон (22), Кравченко (39), Гуті (41), Лухтанов (90 + 1).