Лавров визнав, що РФ бомбардувала Україну

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров визнав, що Росія бомбардувала та обстрілювала суверенну територію України. 

Про це очільник російського зовнішньополітичного відомства заявив у п’ятницю, 11 серпня, під час свого виступу на урядовому пропагандистському форумі для молоді, передає ТАСС.

Зокрема, Лавров висловився, що проблему врегулювання російскьо-українського військового конфлікту на Донбасі неможливо вирішити «новими бомбардуваннями, новими обстрілами».

«Треба змусити радикалів і неонацистів, які правлять балом на Україні, змусити знати своє місце, виконувати те, під чим вони підписалися (під Мінськими домовленостями – ред.).., – сказав він. – Новими бомбардуваннями, новими обстрілами ми цю проблему не вирішимо».

Заяву Лаврова прокоментував український журналіст Роман Цимбалюк у Facebook, який працює в Москві.

«Це чергове визнання того, що були «старі» бомбардування, визнання того, що ночами «довбали по Україні» і продовжують це робити досі. А виправдовують себе «товарищі» росіяни старої формулою: «Треба змусити радикалів і неонацистів, які правлять бал в Україні, знати своє місце».

Формулювання зрозуміле. Якщо в Україні «неонацисти». значить, можна бомбити», – написав він.