Правоохоронці в Одесі вилучили рекордну для України кількість наркотиків

В Одесі прикордонники спільно з правоохоронцями 6 вересня виявили рекордні для України 355 кг психотропних речовин “каптагон”, вартість яких на “чорному ринку” може становити близько 15 мільйонів доларів. Про це повідомила прес-служба ДСНС.

“6 вересня спільною міжвідомчою групою у складі представників оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, слідчого відділу і спецпідрозділу УСБУ, управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області, в Одесі затримано членів організованої злочинної групи та виявлено рекордну для України партію важких та вкрай небезпечних психотропних речовин «каптагон», вагою близько 355 кг, що на «чорному ринку» може оцінюватися близько 15 мільйонів доларів США”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що злочинне угруповання готувало транзитне переміщення територією України каптагону до Кувейту авіаційним шляхом, приховавши їх в упаковки з надувними човнами.

 

Розробка злочинців правоохоронцями проводилася протягом року. Встановлено, що члени саме цього угруповання причетні до контрабанди аналогічної психотропної речовини транзитом через Україну до Кувейту, яке було здійснено минулого року.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії, направлені на встановлення всіх обставин злочину та оголошення про підозру членам ОЗГ.