В Україні пройде тиждень масового футболу УЄФА

9 вересня об 11:00 на столичній Оболонській набережній в рамках Дня фізичної культури і спорту України відбудеться футбольне свято. Федерація футболу України організовує промо-захід до тижня масового футболу УЄФА.

Проведення цієї акції є одним з напрямків діяльності ФФУ для популяризації футболу серед широких верств населення і особливо серед молоді.

Під час відзначення Дня фізичної культури і спорту планується відкрити мобільний майданчик для вуличного футболу та провести турнір серед гравців гравців наймолодшої вікової категорії. Крім того, усі охочі зможуть взяти участь у майстер-класах за участі відомих футболістів і спробувати свої сили у футбольних конкурсах.
У програмі фестивалю заплановані турніри серед хлопчиків і дівчат, матчеві зустрічі між командами викладачів, батьків та учнів столичних шкіл, зустрічі дітей з ветеранами футболу та діючими гравцями, футбольні конкурси, а також показові фрагменти уроків футболу та національного проекту ФФУ «Відкриті уроки футболу».
Зазначимо, що з 23 по 30 вересня подібні заходи також будуть організовані регіональними федераціями футболу на місцях: у Вінниці, Луцьку, Дніпрі, Краматорську, Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кропивницькому, Сєверодонецьку, Львові, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях, Чернігові, Києві.
Тижню масового футболу УЄФА будуть присвячені 25-ть п’ятиденних Фестивалів Чемпіонів «Відкриті уроки футболу» в кожному регіоні, що матимуть соціальну спрямованість. У кожному візьмуть участь 200 дітей (хлопчиків та дівчат), серед яких діти-переселенці і діти військовослужбовців, діти з особливими потребами та соціально незахищені.