УЄФА затвердив зміни в єврокубках з сезону 2018/2019

УЄФА опублікував зміни у системі проведення кваліфікацій Ліги чемпіонів та Ліги Європи, котрі почнуть діяти з майбутнього сезону.

З нового сезону (2018/19 років) одразу 26 клубів потраплятимуть у груповий етап Ліги чемпіонів напряму. По 4 команди без відбору матимуть Іспанія, Англія, Італія і Німеччина, по 2 Франція і Росія, по одній – Україна, Португалія, Бельгія і Туреччина.

У плей-оф змагань команди будуть вести боротьбу за 6 путівок. Чемпіони країн в чемпіонатах, котрі займають з 11 по 55 місця в клубному рейтингу УЄФА змагатимуться за 4 путівки. Клуби, які розпочинали кваліфікацію з 2-3 раундів, тепер стартуватимуть і з 1-го.

Команди з 5-15 країн змагатимуться за ще 2 місця. Серед них і віце-чемпіон України.

Клуби, які програють у кваліфікації ЛЧ, потрапляють у Лігу Європи. На даному шляху колективи також проходитиму кваліфікацію до групового раунду і 8 команд проб’ються у головний етап ЛЄ.

Додамо, що володарі Кубків перших 12 країн у рейтингу УЄФА, а також п’яті клуби з топ-5 чемпіонатів потраплятимуть у груповий етап Ліги Європи напряму. Ще 31 місце будуть розіграні у кваліфікації.