Поліція порушила кримінальне провадження у справі про детонацією боєприпасів у військовій частині під Маріуполем

За фактом пожежі та детонацією боєприпасів у військовій частині під Маріуполем порушено кримінальне провадження за статтею “Умисне знищення або пошкодження майна” Кримінального кодексу України.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

«За даним фактом порушено кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 194 “Умисне знищення або пошкодження майна” Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом військової прокуратури області”, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що правоохоронці розгорнули оперативний штаб у місцевій школі.

«У зв’язку з тим, що склади боєприпасів знаходяться неподалік житлового сектору, спільними силами було організовано евакуацію мешканців навколишніх будинків. Станом на 18.20 вибухи припинилися. Евакуйовано 30 осіб з найближчих будинків», – додали в поліції.

Нагадаємо, в п’ятницю, 22 вересня, на складі боєприпасів почалися вибухи внаслідок пожежі. У Міноборони повідомили, що довелося евакуювати особовий склад військової частини. Тим часом в Оперативному командуванні «Південь» заявили, що пожежа і детонація боєприпасів не загрожують життю місцевих жителів і військовослужбовців ЗСУ.