АМКУ підозрює українські АЗС у змові через підвищення цін на пальне

Упродовж вересня на українських АЗС ціни на бензин марки А-95 зросли на понад 5%.

Це констатує Антимонопольний комітет, який провів моніторинг ринків світлих нафтопродуктів, – передає ТСН.

«Роздрібні ціни на бензин марки А-95 у мережах, які працюють під брендами WOG, ОККО, SOCAR, за останні два тижні зросли на 1,5 грн за 1 л пального та станом на 26 вересня 2017 року становлять 27,99 грн/л. Зазначений рівень цін є найвищим на ринку», – констатують у АМКУ.

Схожа ситуація – і на ринку роздрібної торгівлі дизпальним.

«Така ситуація не могла лишитися поза увагою Комітету, оскільки синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій. З метою з’ясування відповідності дій учасників ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції, в Антимонопольному комітеті України проводиться відповідне дослідження, у ході якого направлено запити про надання інформації», – зазначили в АМКУ.

Запити направили до Державної фіскальної служби, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, мереж АЗС, де роздрібні ціни найвищі.

«У разі виявлення на ринках бензинів та дизельного палива ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Антимонопольним комітетом України будуть вжиті відповідні заходи», – запевнили в АМКУ.