Аксьонов через скайп готовий свідчити в українському суді

Так званий “глава” анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов заявляє, що готовий у режимі відеоконференцзв’язку дати в українському суді пояснення у кримінальній справі про державну зраду, в якій його звинувачують.

Про це він заявив у вівторок журналістам у Сімферополі, передає російське видання ТАСС.

“За необхідності можна дати пояснення (українському суду) в режимі відеоконференцзв’язку … з майданчиків, наприклад, Генпрокуратури Російської Федерації, перебуваючи конкретно на території РФ”, – сказав Аксьонов.

Він розповів про бажання дати свідчення у цій справі, “хоче продемонструвати Україні, що кримчан не можна судити за їх вибір на користь Росії”.

Підконтрольний Кремлю глава регіону додав, що вважає звинувачення в державній зраді “смішними”.

“Та маячня, яку там пред’являють мені і моїм колегам, навіть читати смішно. Я абсолютно не звертаю на це увагу”, – зазначив політик.

У державній зраді крім Аксьонова звинувачують так званого “спікера” кримського парламенту Володимира Константинова, а також “екс-прокурора” Криму Наталю Поклонську.

Як відомо, Російська Федерація з 2014 року після того як окупувала Крим, веде війну проти України. Світова спільнота висловила підтримку територіальної цілісності України, і рішуче засудила незаконну анексію півострова.