З депутатської групи “Воля народу” вийшов Деркач.

Депутат Андрій Деркач написав заяву на ім’я спікера парламенту Володимира Гройсмана про вихід зі складу депутатської групи “Воля народу”. Про це під час засідання ВР повідомив віце-спікер Андрій Парубій.

Тепер в групи “Воля народу” тільки 18 депутатів, за регламентом передбачається 19, якщо за два тижні до групи не приєднається депутат, вона стане недійсною.

Інформаційне агенство “Інтерфакс” повідомляє, що Деркач заявив, що виходить з групи “в зв’язку з неможливістю брати участь у діях, пов’язаних з політичними “договорняками” з чинною владою, яка довела до зубожіння український народ і продовжує займатися мародерством під час війни на сході країни, спекулюючи на патріотичних настроях населення”.

Зокрема, прикладами таких неприпустимих дій він вважає прийняття бюджету на 2016 рік і Податкового кодексу, “який знищує цілі галузі підприємництва та сільського господарства в обмін на посади та преференції, участь у корупційних схемах чинної влади, яка, паразитуючи на європейських гаслах, грабує державу”.

Як відомо, Деркач і позафракційний Володимир Мисик були авторами скандальної поправки до бюджету про відтермінування впровадження електронного декларування чиновниками. Ця поправка поставила під загрозу скасування візового режиму з ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.