Лутковська попросила російського обмудсмена забезпечити лікування політв’язня Кольченка

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової через погіршення стану здоров’я українського політв’язня Олександра Кольченка, який перебував в колонії в Челябінській області Росії.

Про це повідомляється на сайті обмудсмена.

“Прошу вас повідомити назву медичного закладу, до якого був госпіталізований Олександр Кольченко, надати актуальну інформацію про стан його здоров’я, забезпечити надання йому кваліфікованої медичної допомоги, а також повідомити про причини, які спричинили погіршення стану його здоров’я в пенітенціарній установі”, – йдеться в листі Лутковської.

Мати Олександра Кольченка Лариса після відвідин сина в колонії заявила, що він сильно схуд – з ростом 190 см Олександр важить 62 кілограми. Втрата ваги у виправній колонії стала причиною його госпіталізації з діагнозом “дефіцит ваги”.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив Кольченка до 10 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Разом з ним було засуджено режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення.