Мінфін США заявив про підтримку закону щодо посилення санкцій проти РФ

Американська адміністрація має намір повною мірою виконувати прийнятий з ініціативи Конгресу США новий закон про посилення режиму односторонніх санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.

Про це заявив у четвер директор відділу по контролю за іноземними активами міністерства фінансів США Джон Сміт.

Як він зазначив, цілі виконавчої та законодавчої гілок влади США у згаданій області повністю збігаються.

“Ми підтримуємо повну імплементації цього закону. І ми повністю підтримуємо Конгрес про серйозний намір зайнятися загрозами, які виходять від Ірану, Північної Кореї і Росії”, – йдеться в тексті вступного слова Сміта, підготовленого до слухань у комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу.

Співробітник американського мінфіну мав на увазі Закон “Протидія супротивникам Америки через санкції”, який був схвалений переважною більшістю голосів Сенату і Палати представників Конгресу влітку поточного року. Президент США Дональд Трамп підписав цей нормативно-правовий акт.

“Наші санкції проти Росії мають вплив”, – переконаний Сміт.

При цьому він нагадав, що компанія “Роснефть” в жовтні подала в Федеральне агентство з надрокористування клопотання про зупинення на 5 років дії ліцензії на геологічне вивчення, розвідку та видобування вуглеводневої сировини в східній частині акваторії Чорного моря.

“Роснефть” тоді послалася на західні санкції, що обмежують можливість отримувати сучасні технології і обладнання для видобутку палива”, – відзначив представник мінфіну США.

У зв’язку з цим він констатував, що “на “Роснефть” поширюються секторальні санкції США”.

Нагадаємо, 29 листопада, офіс з питань контролю зовнішніх активів Міністерства фінансів США оголосив про набуття чинності поправок до прийнятих раніше директив щодо санкцій проти Росії, які скорочують терміни кредитування осіб і компаній в санкційному списку.

Як відомо, 28 жовтня, Федеральне агентство РФ з надрокористування (Роснадра) задовольнили клопотання “Роснефти” про припинення дії ліцензії на геологічне вивчення, розвідку і видобуток вуглеводневої сировини на Південно-Чорноморському ліцензійній ділянці, розташованому в східній частині акваторії Чорного моря.