Ярославський купує Промінвестбанк

Національний банк України (НБУ) погодив покупку Промінвестбанку структурам харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це виданню повідомило власне джерело в Нацбанку, повідомляє gazeta.ua.

При цьому сума, передбачувана дата укладення, а також інші подробиці операції поки не розголошуються.

Інформація про те, що він планує купити Промінвестбанк, з’явилася ще у травні 2017 року – тоді, зокрема, повідомлялося, що наглядова рада Зовнішекономбанку розглянула заявку Ярославського на покупку його української “дочки”. В результаті бізнесмен офіційно увійшов до числа претендентів на придбання Промінвестбанку.

Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк (Промінвестбанк) був заснований 1992 року. З 2009-го 99,7% його акцій належать російському державному Зовнішекономбанку. Після початку конфлікту на сході України і введення антиросійських санкцій, ВЕБ заявив про намір продати Промінвестбанк.

Згідно з даними НБУ, за перший квартал 2017 року його активи скоротилися на 22,9% – до 25,61 млрд грн, в результаті чого він опустився з 11-го на 13-е місце на ринку за цим показником серед 90 банків. Олександр Ярославський – український бізнесмен, власник і президент групи компаній DCH.